RC Zagreb Donji grad u suradnji s Kazalištem slijepih i slabovidnih Novi život organiziralo je izvedbu kazališne predstave Klupko

Pametne ploče su za pametnu djecu, a umjetnost mora biti za sve, progovorio je na kraju posebne humanitarne večeri Jursa, protagonist jedne od najstarijih hrvatskih predstava Klupko, autora Pere Budaka. Iako jedan od najmlađih klubova u Distriktu 1913., RC Zagreb Donji grad velikim koracima ostvaruje viziju kluba – dobročinstvo i pomoć u punom smislu te riječi. Ponovno okupljeni u istom sastavu s istim ciljem, ali veseloj atmosferi – RC Zagreb Donji grad u suradnji s Kazalištem slijepih i slabovidnih Novi život organiziralo je izvedbu kazališne predstave Klupko.

 

Gotovo puno kazalište uživalo je u komediji Pere Budaka koja je svoju prvu izvedbu doživjela još davne 1953. godine. Na momente konfuzni zapleti i spletke stanovnika malog mjesta u Lici u kombinaciji s osebujnim likovima držali su punu pažnju gledatelja cijelo vrijeme trajanja predstave. Da bi se znalo tko je kome što, tko koga i zašto pobrinuli su se slijepi glumci na daskama koje život znače s ciljem nesebične pomoći potrebnijima od sebe.

 

Ovog su puta zajedničkim djelovanjem glumci i rotarijanci prikupljali sredstva za pomoć u kupnji tri pametne ploče koje su donirane Osnovnoj školi Dobriše Cesarića. Pametne ploče dokazano povećavaju motivaciju, angažman te u konačnici uspjeh malih osnovnoškolaca. Osim što pretvaraju suhoparne prezentacije u interaktivne događaje, one potiču kreativnost kroz stalnu razmjenu ideja i sadržaja koji samo čeka učenike koji će intuitivnim pokretima ruke i prsta rotirati, povećavati, smanjivati i manipulirati objektima.

 

Pozdravljeni salvama smijeha, aplauza i ovacijama glumci su se s publikom rastali u dobrom raspoloženju i svevremenskim stihovima poezije “Krhko je znanje” autora Dobriše Cesarića po kojem nosi ime škole: “No vrijeme se kreće, no vrijeme se kreće, ko sunce u krugu, i nosi nam opet ono, što je bilo; i radost, i tugu. I sinut će oči, naći će se ruke, a srca se dići – i slijepi za stope bivšega života, njima ćemo ići.”31252790_1631784940230789_6782719453147693056_n31206552_1631802373562379_1101648657473601536_n

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s