O nama

 

logo Rotary Zagreb D#BE46E0-1.jpg

Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima, cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu.

Rotary International je organizacija koja trenutno ima više od 1.2 milijuna članova u gotovo svim zemljama svijeta. Financiranje projekata i programa na razini Rotary Internationala obavlja se kroz Rotary Fundation. Rotary Fundation je neprofitna organizacija financirana isključivo dobrovoljnim prilozima rotarijanaca i prijatelja fundacije koji dijele viziju boljeg svijeta. Do sada su Rotarijanci u Rotary Fundation donirali preko 2 milijarde $.

_DSC7480

Mi smo 50. klub u Rotary Districtu 1913. Charter je održan 20.11.2015. Naš glavni cilj je humanitarno djelovanje provođenjem čitavog niza akcija usmjerenih pomaganju onih kojima je pomoć potrebna.

Kratka biografija kluba:

  • Osnivačka skupština kluba održana je 26.ožujka 2015 godine u Zagrebu.
  • Charter ceremonija primanja u međunarodnu Rotary zajednicu održana je u Zagrebu 20. studenoga 2015 godine u Hotelu International.
  • Naš kumski klub je Rotary Klub Zagreb Kaptol, a naš kum je prijatelj Mislav Jelić.
  • Trenutno sjedište Rotary Kluba Zagreb Donji grad je na adresi Mlinovi 28 u Zagrebu, a druženja se odvijaju svaki četvrtak od 19:30 sati.
  • Prvi predsjednik našeg kluba je Zvonimir Škegro